Arany csipeszek karácsonyra

Elérkezett a karácsonyi készülődés ideje. Nagyon egyszerűen, bárki elkészítheti ezeket a díszeket. Tegyünk belőle az adventi koszorúra, az ajándékokra, az ünnepi asztalra az ültetőkártyákhoz és a karácsonyfára is!

http://karacsony.hu/cikkek/csipesz-ajandekkisero-kartyahoz-560.html

Készítsünk fűszertartót! - 1.rész

Itt az első rész a fűszertartókhoz, innen sok sablont le lehet tölteni. Jó dekorálást!

http://anyuci.hu/cikkek/keszitsunk-fuszertartot-2222.html

 

Kavicsfestés

Egzotikus állatmintákkal is díszíthetjük a kiránduláson gyűjtött kavicsokat. Íme néhány tipp, hogyan lehet mindezt elkészíteni:

http://anyuci.hu/cikkek/papirnehezek-kavicsbol-2166.html

Ha még nincs kész a füzetborító...

Ha még nincsen becsomagolva minden füzet és tankönyv, lehet próbálkozni! Például ezzel a megoldással, amit itt (http://anyuci.hu/cikkek/fuzetborito-2171.html) meg lehet nézni.

Persze kicsit időigényes, de ne sajnáljuk az időt, ha a sulira való ráhangolódásról van szó. A hozzáállás elég fontos...

Íme plusz egy ötlet ízelítőnek és kedvcsinálónak:

Még egy utolsó tipp: alkoholos filccel utólag is kitűnően lehet írni a fóliára!

Kép kagylókból

Nagyon dekoratív, nagyon egyszerű, nagyon ajánlom. Akkor is, ha magunk szedtük a kagylóhéjakat és akkor is, ha boltban vásároltuk hozzá.

Így kell elkészíteni:

http://anyuci.hu/cikkek/kagylos-falikep-2118.html

Ötlet pólófestéshez

Hallottam egy jó ötletet, hogyan lehet megkönnyíteni a póló összecsomózását festés előtt. Veszünk egy sima felületű kavicsot és azt gyűrjük-csomagoljuk bele a pólóba mielőtt megcsomóznánk. Sokkal könnyebbé teszi a dolgot, nem fog csúszkálni az anyag amikor összehúzzuk a zsinórt. (Ezen a képen még nincs kavics, azért tettem ide, hogy jobban érthető legyen, mire gondoltam.)

A pólóbatikolás linkje az előző bejegyzésben van.

Egyszerű pólófestés

Régebben nagyon nagy divat volt batikolt pólóban járni. Érdemes felidézni ezt a pofonegyszerű technikát. Annál is inkább, mert az önkifejezésen túl a kellemetlen foltok eltüntetésére is kiválóan alkalmas. Jó kísérletezést!

http://anyuci.hu/cikkek/fessunk-ruhat-gyorsan-es-egyszeruen-2103.html

Csúszómászók

Ez az egyik kedvenc kis játékom (eddig)! Nagyon népszerű és praktikus alapanyag a zseníliadrót (más néven pipatisztító), érdemes kipróbálni. Szerencsére nem olyan nagyon drága és sok helyen lehet kapni.

Így készíthető a kukac:

http://anyuci.hu/cikkek/csuszomaszok-zseniliadrotbol-1952.html

Gyöngyök, díszek

Ugyan ez eredetileg Valentin-napra készült, mégis ajánlom nyárra is. Nyári öltözékhez inkább natúr vagy világos színeket és virágos mintákat válasszunk, az arany, a fekete, a nagyon csillogós maradjon inkább a téli báli (bulizós) szezonra. Nagyon mutatós, mindenki meg fogja nézni!

Itt olvasható a cikk:

http://anyuci.hu/cikkek/gyongyok-valentin-napra-1850.html

Karkötőcsomózás

Igen, valóban kell egy kis kitartás ahhoz, hogy elkészüljön egy ilyen csuklópánt. De nyár van, (elvileg) jobban ráérünk és ha végre kész, büszkén lehet hordani. Ráadásul alig kell hozzá valami, így hát pénztárcakímélő is.

Itt van a pontos leírás:

http://anyuci.hu/cikkek/csomozzunk-csuklopantot-2097.html